Landskapsfotografering


Njut av ett fyra timmars landskapsäventyr med en av våra professionella fotoguider!

Turen börjar med ett möte för att bedöma vad du vill lära dig. Din professionella guide tar dig sedan till ett antal fantastiska platser valda för att matcha den typ av fotografier du vill ta.

Turen kan täcka allt från grundläggande kamerakunskaper till mer avancerade fotografiska discipliner.

  • Grundläggande kamerakunskaper- lär dig förhållandet mellan slutartid, bländare och ISO, och hur du anpassar inställningarna för motivet och situationen.
  • Komposition – komponera dina bilder som ett proffs, lär dig hur olika brännvidd påverkar kompositionen genom att ändra bakgrunden. Lär dig hur du närmar dig en vy och hur ändring av position eller stativhöjd kan påverka slutresultatet.
  • Lär känna din utrustning – lär dig hur du får ut det mesta av din kamera och linser. Lär dig hur du använder de anpassningsbara inställningarna på din SLR så att du snabbt kan kontrollera skärpan på dina bilder. Kontrollera att du har all relevant data i RAW-bilder så att du kan få ut det mesta av efterbehandling av dina bilder.
  • Fokusering – Se till att du får skarpa bilder. Lär dig hur du använder hyperfokal fokusering genom livevy och djupet av fältförhandsgranskning. Förstå hur du maximerar dina chanser att fånga action och snabba motiv.
  • Makro – Hur man får makrobilder av iskristaller, arktiska lavar och intima landskap. Lär dig att komponera och få den kritiska fokuspunkten på makrobilder. Lär dig hur du staplar flera bilder för att öka ditt skärpedjup.

Platser:

Abisko National Park är en av de mest exotiska och tillgängliga arktiska vildmarkerna i Lappland. De olika platserna nedan representerar det bästa av den lokala miljön. Platser väljs beroende på förhållandena och vad du vill få ut av turen.

  • Strandlinjen i Torneträsk – ett fantastiskt läge som ger många möjligheter för landskap och makrofotografering. Det finns otrolig utsikt över den ikoniska Lapporten, vackra stenar och träd täckta av is och naturligtvis sjön själv som kan förändras dagligen från lugn till vild med vågor och frusen med vackra isformationer beroende på förhållandena.
  • Den arktiska björkskogen – är fantastisk med snötäckta björkar, vidsträckt utsikt över bergen och frusna sjöar. När man tittar mer på detaljer kan man hitta vackra lavar såväl som invecklade isformationer. Många djurspår finns och om du har tur kan du få se djurliv.
  • Abisko dalen – nära Abisko turiststation är en vacker dal med isiga väggar och stora ledande linjer gör det till ett perfekt ställe att prata om och öva på komposition och fokus i komplexa situationer.

Bra att veta:

Våra landskapsturer är begränsade till 6 deltagare per guide – vilket ger stor tillgång till din guide. Vi är övertygade om att du kommer att åka hem med massor av fantastiska bilder och minnen från Arktis som kommer att vara en livstid!

Alla sessioner är helt anpassningsbara efter dina behov och vi ser till att du får ut det mesta av din tur. Om du behöver ytterligare information, tveka inte att meddela oss – vi hjälper dig gärna på alla sätt vi kan!

Professionell kamerautrustning är möjlig att låna utan extra kostnad om du inte har din egen.

Det är viktigt att du bär varma kläder samt varma vinterkängor.

Lunch ingår inte så vi rekommenderar att du tar med en lunchpaket från ditt hotell så att du inte blir hungrig under resan.

Transportinformation:

Hotell i Abisko: 09:15-09:30 (vänligen gå till lobbyn på ditt hotell senast 09:15).

Alla hotell i Björkliden: 09:45.