Norrskenstur Abisko

Få ut mesta möjliga av din jakt på norrsken

Norrskensturen börjar på en släde bakom en snöskoter som körs av en av våra kunniga guider. Beroende på väder kör vi er till en av flera vackra platser i området, alla praktiskt taget fria från ljusföroreningar.

Tidigt på säsongen, innan isförhållandena vid Torneträsksjön är stabila, kommer vi att använda vår teepee i området runt Abisko nationalpark. När isen på sjön är tjock nog kommer du att föras till en av våra mest omtyckta platser. Där har vi en mobil träkoja och en isolerad teepee som står ovanpå ett trädäck. Båda platserna erbjuder spektakulär utsikt i alla riktningar och är utmärkta platser för att titta på och fotografera Norrsken. Om du börjar frysa kan du alltid komma söka skydd i kojan eller tältet där vi kommer att hålla en eld brinnande under hela kvällen.

Bokningsförfrågan

Vi hjälper dig att fotografera norrskenet

Se till att ta med din kamera och helst minst ett extra batteri eftersom vintertemperaturerna kan minska batteriets livslängd avsevärt. Våra guider hjälper dig gärna med grundläggande kamerainställningar eller att ta foton för dig att dela med familj och vänner. För att förbättra dina fotografier av norrsken är du också välkommen att låna ett av våra stativ.

Resan börjar kl 20:00 och vi kommer tillbaka kl 23:00. Var vid vår startpunkt 15 minuter före planerad starttid. Resan inkluderar varma drycker, ett lätt mellanmål och varma kläder. Om du vill vara med på denna tur på ett annat datum än de som planerats, skicka ett e-postmeddelande med din förfrågan till aktiviteter@abisko.me.

Var och när börjar norrskensturen?

Resan börjar vid den lilla röd-vita byggnaden som ligger bekvämt mellan Abisko Mountain Lodge och Abisko.net. Du kommer att se en Activities in Abisko-skylt strax utanför byggnaden. Det är bara en 30-sekunders promenad från Abisko.net och Abisko Mountain Lodge och cirka fem minuters promenad från Abisko Guesthouse.

Gäster som bor på STF Abisko Mountain Station eller på boende i Björkliden är välkomna att boka aktiviteterna i Abisko på kvällen.

Bokningar i sista minuten

För att boka med kort varsel, ring +46 (0) 76 138 09 98.