Skotertur

Känn spänningen med att köra genom vildmarken på en snöskoter!

Skotertur runt abisko nationalpark

Kör själv snöskoter eller dela en med en vän på en tur till området runt Abisko nationalpark och vidare. Denna resa tar oss längre in i vildmarken och högre upp i fjällområdena. När vi kryssar genom det frusna landskapet är det inte ovanligt att vi stötar på skogens konung, den majestätiska älgen.

Upptäck naturen på skoter

Innan vi åker hem igen stannar vi för en paus och tänder en eld där du kan slappna av med en varm dryck samtidigt som du njuter av den magnifika utsikten. För att köra din egen snöskoter krävs ett vanligt körkort. Om du inte har en licens kan du delta i resan som passagerare.

Starttid för morgonturen är 09:30 och vi är åter ca 11:30. Eftermiddagsturen startar vid 14:00 och vi är åter vid 16:00 Hjälm, varma kläder och varma drycker ingår. Var vid vår startpunkt 15 minuter före planerad starttid. Om du vill vara med på denna resa på ett annat datum än det som planeras, gå på en 4-timmars-, heldags- eller flerdagars resa så skicka ett e-postmeddelande med din förfrågan till aktiviteter@abisko.me.

Priser för skoterturen

Kör din egen (1 vuxen) – 1650 SEK per person

Delad (2 vuxna) – 2500 SEK: Bokning av en snöskoter krävs för detta alternativ. Exempel: För att boka en delad snöskoter för 2 vuxna, välj 1x det här alternativet

1 vuxen + barn (max 14 år) – 1915 SEK: Barn måste bokas tillsammans med en vuxen. Exempel: För att boka en tur för 1 barn och 1 vuxen, välj 1x det här alternativet

Vänligen notera!

Även om snöförhållandena i december vanligtvis ger tillräckligt med stöd för snöskotrar så kan undantag förekomma. Om väderförhållanden inte tillåter oss att ordna denna resa har du valet att antingen välja ett annat datum eller att få en full återbetalning. Vi tar dock inte ansvar för resekostnader till eller från Abisko.

Detta äventyr är inte ett där vi kör snabbt med skotrarna. Majoriteten av våra gäster kör en snöskoter för första gången på denna tur. På grund av detta så kommer vi anpassa turen efter allas förmåga och därför kommer vi ta det lugnt under hela turen.

Att komma hit

Resan börjar vid den lilla röd-vita byggnaden som ligger bekvämt på parkeringsområdet vid Abisko Mountain Lodge. Du kommer att se en Activities in Abisko-skylt strax utanför byggnaden. Det är bara en 30-sekunders promenad från Abisko.net och Abisko Mountain Lodge och cirka fem minuters promenad från Abisko Guesthouse.

Gäster som bor på STF Abisko Mountain Station eller i boende i Björkliden kan boka en transfer för denna aktivitet. Avgångstiderna är ungefärliga

Avhämtning av boende

BoendeAvresa fmÅterresa fmAvresa emÅterresa em
Björkliden – Hotell Fjället08:4512:0013:2016:30
Björkliden – Gammelgården08:4512:0013:2016:30
STF Abisko Mountain Station9:0011:5013:3516:20

Boka skoterturen i sista minuten

Denna resa kan bokas online fram till 18:00 kvällen innan.

För att boka med kortare varsel, ring +46 (0) 980 330 111.