Skotertur på kälke

Utforska vildmarken och djurlivet runt Abisko!

  • Skotertur på kälke i Abisko

Under detta äventyr genom fjällområdena runt Abisko nationalpark kommer du att sitta bekvämt i en släde som körs av en av våra snöskoterguider. I området finns ett antal vilda djur, till exempel älg, ren, järv och fjällripa. Deras spår kan ofta ses i snön och det är inte ovanligt att se några av dessa djur i det fria. Våra guider är väl bekanta med området och berättar gärna om livet i Fjällvärlden.

Du kommer att åka genom ett vackert snötäckt landskap och efter en stund börjar stigningen uppför fjället. När vädret är bra, kommer du snart att kunna få en bra överblick över Abisko-området, Torneträsksjön och fjällen i fjärran. Innan vi åker hem igen stannar vi för en paus och tänder en eld. Där du kan njuta av en varm dryck och en fantastisk utsikt.

Starttid för första turen är 09:30 och vi är åter kl 11:30. Den andra turen startar 14:00 och slutar 16:00. Varma kläder och varma drycker ingår. Var vid vår startpunkt 15 minuter före planerad starttid. Om du vill vara med på denna resa på ett annat datum än de som planerats ber vi dig skicka ett e-postmeddelande med din förfrågan till aktiviteter@abisko.me.

Vänligen notera!

Även om snöförhållandena i december vanligtvis ger tillräckligt med stöd för snöskotrar så kan undantag förekomma. Om väderförhållanden inte tillåter oss att ordna denna resa har du valet att antingen välja ett annat datum eller att få en full återbetalning. Vi tar dock inte ansvar för resekostnader till eller från Abisko.

Att komma hit

Resan börjar vid den lilla röd-vita byggnaden som ligger bekvämt på parkeringsområdet vid Abisko Mountain Lodge. Du kommer att se en Activities in Abisko-skylt strax utanför byggnaden. Det är bara en 30-sekunders promenad från Abisko.net och Abisko Mountain Lodge och cirka fem minuters promenad från Abisko Guesthouse.

Gäster som bor på STF Abisko Mountain Station eller i boende i Björkliden kan boka en transfer för denna aktivitet. Avgångstiderna är ungefärliga.

Avhämtning av boende

BoendeAvresa fmÅterresa fmAvresa emÅterresa em
Björkliden – Hotell Fjället08:4512:0013:1516:30
Björkliden – Gammelgården08:4512:0013:1516:30
STF Abisko Mountain Station09:0011:5013:3016:20

Bokningar i sista minuten

Denna resa kan bokas online fram till 18:00 kvällen innan.

För att boka med kortare varsel, ring +46 (0) 980 330 111.