Upplev Nutti Sami Siida i Jukkasjärvi


Ett besök till kanske Kirunas finaste friluftsmuseum som drivs av ursprungsbefolkningen i Lappland – Samerna.

Vi tar en härlig dagsutflykt till Kiruna, närmare bestämt Jukkasjärvi. Här ger vi dig möjlighet att beundra äkta samiskt hantverk som du kan köpa med dig hem. I utomhus området kan du lära dig mer om samernas kultur, deras historia, traditioner och en hel del annat av deras nomadiska levnadssätt. Renarna finns givetvis på plats och du får möjligheten att se och umgås med dem på nära håll. Runt om anläggningen så finns det fina promenader du kan ta och uppleva deras natur- och kulturstigsslinga!

Känner du dig modig så kan du i shoppen köpa på dig en påse renlav för att mata renarna med, och samtidigt ta massvis av vackra bilder från din resa till Lappland!

När magen börjar kurra och du känner dig hungrig, kan du besöka Café Sapmi som ligger mysigt till i en tältkåta med eldstad i mitten som värmer gott. Här erbjuds det traditionella samisk mat och fika. I den närliggande butiken finner du även mycket lokalt producerade produkter som är noga utvalt. Alltid kul att köpa med sig som ett minne eller som present och samtidigt stötta de lokala kreatörerna.

Bra att veta:

Lunch ingår inte men finns möjlighet att köpas på Café Sápmi.

Viktigt att man klär sig varmt med mössa, handskar samt varma/fodrade vinterskor då man kommer befinna sig en hel del utomhus. I Jukkasjärvi kan det bli väldigt kyligt under vintern.

Tur & Retur bussresa från hotellet där du bor i Abisko/Björkliden till Jukkasjärvi ingår.

Entrébiljett ingår i priset, vilket ger åtkomst till friluftsmuseumet, Café Sápmi och hantverksbutiken.

Transportinformation:

Alla hotell i Abisko: 09:15

Alla hotell i Björkliden: 09:00

Tillbaka på hotellet senast kl 16:00