Hundspann upplevelse i Kiruna

Har alla hundspannsturer i Abisko bokats upp under din vistelse? Inga problem – vi löser det för dig!

Då Abisko länge varit ett populärt ställe för hundspannsturer och hundspannsföretag, tyvärr så gjorde Covid-19 så att ca 50% av hundspannskapaciteten försvann här i Abisko vilket gör att nu finns det endast en leverantör i området. Ett fantastiskt företag är det med hela otroliga hundspannsturer, men då dem är de enda i området så innebär det att de ofta är fullbokade flera månader i förväg. Men tillsammans med ett företag i Oinakka (strax utanför Kiruna, i närheten av det världsberömda ishotellet) har vi skapat ett hundspannsäventyr som gör att ni fortfarande får chansen att njuta av denna upplevelse under er vistelse i Abisko.

Under upplevelsen så kommer din kunniga och erfarne förare/guide att köra sin släde som rymmer fyra personer, genom den magiska naturen och knastrande snön. Det du får göra under tiden är att luta dig tillbaka, njuta av åkturen och passa på att förgylla upplevelsen med bilder som fångar den arktiska vildmarken som du befinner dig i – bilder som kommer skapa minnen för livet!

Halvvägs på turen så stannar ni till vid ett vildmarksläger, där guiden kommer göra upp en brasa, bjuda på gott fika med en värmande dryck till. Denna paus passar perfekt till att umgås, mysa och spendera lite tid med hundarna, eftersom de fullkomligt älskar att gosa och bli klappade på magen! Efter rasten så fortsätter turen vidare in i vildmarken för att sedan återvända till där ni började. Rundan är ca 10-12 km totalt.

Bra att veta:

Lunch ingår inte och finns tyvärr inte heller att köpas på plats, så vi rekommenderar att du tar med dig ett eget lunchpaket.

Aktiviteten är i Oinakka, en liten bit utanför Kiruna. I aktiviteten så ingår en t & r transfer från Abisko/Björkliden.

Släden kan komma att delas med andra personer, då varje släde tillåter för 4 st personer.

Denna magiska resa med hundarna är ca 2 x 30 minuter, men kan bli något kortare eller längre beroende på hur snöförhållandet är.

Varma overaller, skoterstövlar, vantar och mössa ingår under turen.

Transportinformation:

Alla hotell i Abisko: 09:15

Alla hotell i Björkliden: 09:00

Tillbaka på hotellet senast kl 16:00